Cele mai aglomerate rute aeriene de pasageri din lume

Cele mai aglomerate rute aeriene de pasageri din lume


Cele mai aglomerate rute aeriene de pasageri din lume au fost dezvaluite intr-un nou studiu publicat de Routes, organizator al conferintelor de dezvoltare a retelei de rute de aviatie.

Cele mai aglomerate aeroporturi după traficul de calatori sunt masurate după totalul pasagerilor (date oferite de Consiliul Internațional al Aeroporturilor).

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport a fost cel mai aglomerat aeroport din lume în fiecare an, începând cu anul 2000. Routes a constatat insa ca serviciile aeriene din Asia Pacific au dominat primele 100 de cele mai aglomerate rute aerine de pasageri. Acestea reprezenta mai mult de 70% din total.

Primele doua au fost rutele aeriene interne de la Aeroportul Gimpo din Seoul pana la Jeju, o insula de vacanta din largul peninsulei coreene. Aceasta avea in medie 180 zboruri regulate pe zi – un zbor la 8 minute – cu un număr total de 13.460.305 de pasageri 2017, in crestere cu 9,4% in ultimele 12 luni. Al doilea cel mai aglomerat a fost Melbourne la Sydney / Kingsford Smith cu 9.090.941 calatori.

Zborurile din Hong Kong-ul catre Taiwan/Taoyuan a fost cel mai aglomerat traseu international si al 8-lea in clasamentul general, hubul Cathay Pacific, prezentat in sase din primele zece rute aeriene internationale. Studiul a constatat ca ruta interna thailandeza dintre Bangkok Suvarnabhumi si Chiang Mai a avut cea mai rapida crestere in top 100. Aceasta a avut o crestere cu 36% fata de anul trecut la aproape 2.4 milioane de pasageri.

Steven Small, directorul Routes, a declarat: „Aceasta cercetare sustine previziunile conform carora regiunea Asia-Pacific va fi cel mai mare motor al cererii de calatori in urmatorii 20 de ani”.

Discutii

Fii primul care adauga un comentariu la “Cele mai aglomerate rute aeriene de pasageri din lume”

Quick Options
Documentation Video Tutorials Purchase Now

Color Scheme

Homepages Demo