BILETE DE AVION

Bilete de Avion fara comisioane si taxe de serviciu
Direct de la Companiile Aeriene

AEROPORTURI DIN SPANIA

Bilete Avion Spania
Spania este cea de-a patra tara din Europa. Muntele Teide (Tenerife) este cel mai inalt varf muntos din Spania și este al treilea cel mai mare vulcan din lume. Spania este o tara transcontinentala, avand teritorii atat in Europa, cat si in Africa .

Spania se afla intre latitudinile de 26 ° si 44° N, si longitudinile 19° W și 5°E .

In vest, Spania este marginita de Portugalia; la sud, este marginita de Gibraltar si Maroc. La nord-est, de-a lungul muntilor Pirinei, este marginita de Franta si Principatul de Andorra . Pe Pirinei din Girona , un mic oras numit Llivia este inconjurat de Franta.

Granița dintre Portugalia si Spania este cea mai lunga granita neintrerupta din Uniunea Europeana.

Insulele

Spania include, Insulele Baleare din Marea Mediterana, Insulele Canare din Oceanul Atlantic si o serie de insule nelocuite din partea mediteraneana a stramtorii Gibraltarului.

Acestea sunt cunoscute sub denumirea de „plaje de suveranitate”, cum ar fi Insulele Chafarinas si Alhucemas.

Situata in Marea Mediterana intre Spania si Africa de Nord, este, de asemenea, administrata de Spania, in special de municipalitatea din Almería, Andaluzia.

Insulele mici Fazan din raul Bidasoa este un condominiu spaniol-francez.

Cele mai mari insule locuite din Spania:
  • Mt Teide , Tenerife,
  • Insulele Canare
Populatia din insule;
  • Tenerife – 899833 locuittori;
  • Mallorca – 862397 locuitori;
  • Gran Canaria – locuitori;
  • Lanzarote – 141938 locuitori;
  • Ibiza – 125053 locuitori;
  • Fuerteventura – 103107 locuitori;
  • Menorca – 92434 locuitori;
  • La Palma – 85933 locuitori;

Muntii si raurile

Spania continentala este o tara montana, dominata de platouri inalte si lanturi montane. Dupa Pirinei, principalele zone montane sunt Cordillera Cantábrica, Sistema Ibérico (sistem Iberian), Sistema Central (Sistemul Central), Montes de Toledo , Sierra Morena si Sistema Bético (Sistemul Baetic).

Cea mai mare inaltime din Peninsula Iberica este de 3 418 metri , Mulhacén , situată in Sierra Nevada. Cel mai inalt punct din Spania este Teide – 3718 de metri  (vulcan activ din Insulele Canare). Centrul Meseta, adesea tradus ca „Platoul Inner” este un platou vast în inima peninsulei Spaniei.

Exista mai multe rauri importante in Spania, cum ar fi Tagus ( Tajo ), Ebro, Guadiana, Douro, Guadalquivir, Júcar, Segura, Turia și Minho (Miño). Campiile aluvionare se gasesc de-a lungul coastei, cea mai mare fiind cea a Guadalquivir-ului din Andaluzia.

Climat

Trei zone climatice principale pot fi separate, in functie de situatia geografica si de conditiile orografice:

Climatul mediteranean, caracterizat prin veri calde/calde și uscate, este predominant în Peninsula.
Zonele cu veri fierbinti, este predominant pe coasta mediteraneana si sudica a Atlanticului si in interiorul tarii in intreaga Andaluzie, Extremadura si multe altele.

Hartile climatice locale impart in general zona mediteraneana (care acopera cea mai mare parte a tarii) intre zonele calde-iarna si iarna rece-iarna, mai degraba, decat in ​​functie de temperaturile de vara.

Zonele cu precipitatii relativ mari, cum ar fi Galicia, nu sunt considerate mediteraneene in clasificarea locala, ci clasificate ca oceanice.

Semidesert,

Este predominant in partea de sud-est, dar este larg raspandit si in alte zone ale Spaniei. Acesta acopera cea mai mare parte din regiunea Murcia, sudul Valenciei si estul Andaluziei, unde exista, de asemenea, adevarate zone de desert calde.

In partea de nord, zona de semidesert predomina in valea superioara si mijlocie a vaii Ebro , care traverseaza sudul Navarra, centrul Aragonului si vestul Cataloniei.

De asemenea, se gaseste in Madrid, Extremadura, Castilla-La Mancha si in unele localitati din vestul Andaluziei. Sezonul uscat se extinde dincolo de vara, iar temperatura medie depinde de altitudine si de latitudine.

Climat oceanic

Se afla in partea de nord a tarii, in special in regiunea Atlanticului (Tara Bascilor , Cantabria, Asturia si partial Galicia si Castilia-León).

In plus, se regaseste si in nordul Navarrei, in majoritatea zonelor montane de-a lungul Sistemului Iberic si in vaile Pirinei, unde apare si o varianta subtropicala umeda.

Temperaturile de iarna si de vara sunt influentate de ocean si nu au seceta sezoniera.

In afara de aceste tipuri principale, alte sub-tipuri pot fi gasite, cum ar fi climatul alpin in zonele cu altitudine foarte mare, climatul subtropical umed.

Acesta se regaseste in zonele din nord-estul Spaniei si climatele continentale  din Pirinei precum si parti din zona Cantabriana, sistemul central, Sierra Nevada si sistemul Iberic si o clia tipica de desert in zona Almería, Murcia si spre est, Insulele Canare.

Zonele joase ale Insulelor Canare au o medie de peste 18.0°C in timpul celei mai reci luni, avand astfel un climat tropical.

Fauna si flora

Regiunea dispune de 25% din terenurile acoperite de spatii naturale protejate.
Fauna prezinta o mare diversitate, care se datoreaza in mare parte pozitiei geografice a peninsulei Iberice, intre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana si intre Africa si Eurasia.

Vegetatia Spaniei este variata datorita mai multor factori, printre care diversitatea reliefului, clima si latitudinea. Spania include diferite regiuni fitogeografice, fiecare avand propriile caracteristici floristice care rezulta in mare parte din interactiunea dintre clima, topografie, tipul solului si incendiul, factori biotici .

Politica

Conform Indicelelor Democrației EIU, Spania este una dintre cele 19 de democratii complete din lume. Constitutia spaniola din 1978 este punctul culminant al tranzitiei spaniole la democratie.

Spania este acum compusa din 17 comunitati autonome si doua orase autonome cu grade diferite de autonomie datorita Constitutiei sale, care totusi declara in mod explicit unitatea indivizibila a natiunii spaniole. Constitutia specifica de asemenea ca Spania nu are o religie de stat si ca toti sunt liberi sa practice si sa creada asa cum doresc.

Quick Options
Documentation Video Tutorials Purchase Now

Color Scheme

Homepages Demo