Lacul Como – idei de vacanta

Lacul Como – idei de vacanta

zboruri ieftine ItaliaIn momentul cand gasesti zboruri ieftine spre Italia nu uita sa iti asterni pe lista de dorinte si o vizita la Lacurile Como.

Peisajul magnific al lacului Como (cunoscut si sub numele de Lacul Lario ) a vrajit artisti si calatori de-a lungul secolelor. De la scriitorul francez Flaubert la muzicieni de calibrul Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi și Vincenzo Bellini.

Lacul a fost, de asemenea, locul de nastere al unor personalitati ilustre, cum ar fi fizicianul italian Alessandro Volta, inventatorul primului generator electric, Pilonul Voltaic. In prezent acesta poate fi vizionat in Muzeul de fizica al Universitatii din Sapienza din Roma.

Lacul Como contina să atraga celebritati internationale care apreciaza frumusetea evocatoare a Laculuiai si a imprejurimilor acestuia.

Lacul Como se afla la aproximativ 31 de mile de Milano ,intre provinciile Como si Lecco. Este al treilea cel mai mare lac italian, după Garda si Maggiore. Orașul Como este situat pe bratul său sud-vest, Lecco pe brațul sud-estic, și Colico pe nord.

Malurile Lacului ofera multiple vederi fascinante: borgo-uri sugestive, vile splendide și gradini luxuriante care isi așteapta vizitatorii dornici de relaxare si contact cu natura.

Como Vilagge

In Como, un oras mic, din care rezultă evident numele lacului, merita o vizită speciaa la Muzeul de Matase Educațional, unde vizitatorii pot afla despre producția traditională de tesaturi a zonei.

Vilele cochete, inconjoară lacul, care a fost o destinație a nobililor din Lombardia de la secolul al XVI-lea.

Como este considerat, de asemenea, locul artistic si arhitectonic italian.  Astfel, aici se vor gasi exemple de arhitectura europeana moderna – Novocomum, Casa Giuliani Frigerio, Monumentul celor cazutis si fosta Casa del Fascio – lucrarea arhitectului italian Giuseppe Terragni.

Cernobbio

Cernobbio (Villa d’Este -1600), este locul unde a filmat Alfred Hitchcock, ” The Pleasure Garden”. Putem admira deasemenea si faimoasa Villa Erba , una dintre cele mai importante vile italiene din anii 1800. Astazi este un complex internațional de conventii si expozitii.

Situat la nord Ossuccio, este o alta localitate iubita pentru spectaculoasa sa insula Isola Comacina, singura insula a lacului. Aici se afla si Sacro Monte di Ossuccio, recunoscută si ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

In Comunes de Moltrasio si Lenno, Passalacqua si Villa Balbianello (locul de filmare a serialului Star Wars: Episode II si Casino Royale ) sunt importante atractii turistice.

De-a lungul coastei se afla Tremezzo , renumita pentru Villa Carlotta, cu gradini terasatesi un muzeu care se mandreste cu lucrari de Canova, Thorvaldsen si Hayez.

Bellagio

Bellagio este locul unde se intalnesc cele trei lacuri. Este un orasel de vile elegante, aristocratice, inclusiv Villa Serbelloni si Villa Melzi. Villa Melzi este, de asemenea, foarte cautată pentru parcul sau botanic.

La sud de Bellagio, este Lecco . Aici, nu uitati sa includeti o vizita la Villa Manzoni, sediul Muzeului Manzoni. Este, de asemenea, un punct de plecare pentru un itinerariu Promessi Sposi – un turneu care urmareste romanul lui Manzoni – The Betrothed, un clasic italian. In nord, mai degraba, se pot vizita sate antice: Varenna, Bellano și Colico, si manastirea din Piona.

Si sporturile la o altitudine mai inaltă (sporturile aeriene, de exemplu, hang gliding, parapanta) permit admirarea de panorame privilegiate peste acest lac generos.
In ceea ce priveste jucatorii de golf, sapte cursuri cunoscute la nivel international ar putea face alegerea un pic dificila.

Pentru cei care ajung in timpul iernii, districtele de schi – de exemplu, Piani di Bobbio si Pian delle Betulle – ofera mile de partii si numeroase cursuri pentru schi fond si schi alpin.

Gurmanzii se pot bucura de explorarea produselor si aromei unice din zona. Risotto si fileurile de biban, uleiul de masline, nenumarate legume (sparanghelul delicios de Rogarosși Drezzo); al missoltino (un preparat de peste aromat, uscat si aplatizat, marinat cu otet si ulei).

Discutii

Fii primul care adauga un comentariu la “Lacul Como – idei de vacanta”

Quick Options
Documentation Video Tutorials Purchase Now

Color Scheme

Homepages Demo